Masterclass Aanbestedingsrecht III- Beoordelen en herstellen van fouten in inschrijvingen.

Tijdsduur
Logo van VU Law Academy

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

VU Law Academy biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Amsterdam

Beschrijving

Bekijk ook ons uitgebreide incompanyaanbod: verschillende cursussen en vele expertises op meerdere rechtsgebieden van onze topdocenten.

Masterclass aanbestedingsrecht III - Beoordelen en herstellen van fouten in inschrijvingen 26 september 2018

Wanneer een aanbestedende dienst tijdens een aanbestedingsprocedure geconfronteerd wordt met een fout in een inschrijving, zit hij soms met zijn handen in het haar.

Is er echt sprake van een fout, of gaat het eigenlijk om een ophelderingsvraag? En als het laatste het geval is, in hoeverre mag de inschrijving dan worden opgehelderd? En als het niet gaat om een ophelderingsvraag maar om een echte fout, wanneer mag de aanbestedende dienst de inschrijver dan in de gelegenheid stellen deze fout te herstellen en wanneer niet? En als hij herstel mag toestaan, heeft hij dan nog de ruimte om…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Bekijk ook ons uitgebreide incompanyaanbod: verschillende cursussen en vele expertises op meerdere rechtsgebieden van onze topdocenten.

Masterclass aanbestedingsrecht III - Beoordelen en herstellen van fouten in inschrijvingen 26 september 2018

Wanneer een aanbestedende dienst tijdens een aanbestedingsprocedure geconfronteerd wordt met een fout in een inschrijving, zit hij soms met zijn handen in het haar.

Is er echt sprake van een fout, of gaat het eigenlijk om een ophelderingsvraag? En als het laatste het geval is, in hoeverre mag de inschrijving dan worden opgehelderd? En als het niet gaat om een ophelderingsvraag maar om een echte fout, wanneer mag de aanbestedende dienst de inschrijver dan in de gelegenheid stellen deze fout te herstellen en wanneer niet? En als hij herstel mag toestaan, heeft hij dan nog de ruimte om te besluiten die ruimte toch maar niet te geven?
En hoe zit het wat betreft al deze vragen eigenlijk met de belangen van de andere inschrijvers?

Tijdens deze masterclass zal in kaart worden gebracht op welke manier een aanbestedende dienst te werk moet gaan wanneer hij in een concreet geval de vraag moet beantwoorden of herstel van een fout op grond van het aanbestedingsrecht is toegestaan. Is de (recente) Nederlandse jurisprudentie wel voldoende duidelijk en consistent wat deze problematiek betreft? Hoe wordt daar mee omgegaan in het Belgische en Duitse recht? Kan daar voor het Nederlandse recht inspiratie aan worden ontleend? 

Aan het einde van deze masterclass kunnen de deelnemers vraagstukken met betrekking tot het beoordelen en herstellen van fouten in inschrijvingen beter doorgronden. Op basis daarvan kunnen zij in hun dagelijkse (advies)praktijk beter onderbouwde beslissingen nemen met betrekking tot (juridische) vraagstukken die hierover rijzen. Een voorbeeld van vragen die aan bod komen, zijn:
- Wat is het verschil tussen een fout in een inschrijving en een onduidelijk punt in een inschrijving dat opheldering behoeft? En in hoeverre mag een dergelijk punt opgehelderd worden?
- Wanneer mag een aanbestedende dienst herstel van fouten toestaan?
- Onder welke omstandigheden moet de aanbestedende dienst herstel van een fout toestaan?
- Welke rol speelt het verbintenissenrecht (aanvullend op het aanbestedingsrecht) in dit verband?

Sprekers tijdens deze masterclass
- prof. dr. Steven van Garsse, hoogleraar bestuursrecht aan de Universiteit Hasselt en aan de Antwerp Management School van de Universiteit van Antwerpen.
- mr. Sophie Prent, docent en onderzoeker aan de Afdeling Privaatrecht van de Vrije Universiteit Amsterdam.

De gedachtewisseling wordt tijdens deze masterclass gemodereerd door prof. mr. Chris Jansen, hoogleraar privaatrecht en co-director van het Centre for Public Contract Law & Governance (CPC) aan de Vrije Universiteit Amsterdam, gasthoogleraar (TPR-wisselleerstoel) bij het Centrum voor Overheid en Recht (CORe) aan de Universiteit Hasselt en voorzitter van de Commissie van Aanbestedingsexperts (CvAE).

Programma
13.30-14.00 uur: Ontvangst met koffie en thee
14.00-16.30 uur: College
16.30-17.00 uur: Borrel

Cursusleiding
Prof. mr. Chris Jansen, hoogleraar privaatrecht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam
Mr. Sophie Prent, docent-onderzoeker Privaatrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Locatie
Hoofdgebouw VU, De Boelelaan 1105 in Amsterdam (op de Zuidas).

Doelgroep
Advocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij de overheid, leden van de rechterlijke macht of het OM en andere academische juristen.
De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.

Niveau
Verdieping (redelijke basiskennis vereist)
Deelnemers aan de studiemiddag beschikken reeds over voldoende basiskennis op het terrein van het aanbestedingsrecht. Zij zijn op zoek naar verdere verdieping van hun kennis met betrekking tot de aanbestedingsrechtelijke aspecten van Best Value Procurement. De studiemiddag sluiten goed aan bij de eveneens door de VU Law Academy aangeboden Leergang Aanbestedingsrecht voor juristen en de Leergang Aanbestedingsrecht voor inkopers.

Prijs
€ 220,- per masterclass
€ 800,- voor de volledige actualiteitenreeks van 4 masterclasses (€ 80,- korting)

Bent u cursist bij de cursus Actualiteiten Aanbestedingsrecht en/of alumni van de Leergang Aanbestedingsrecht (juristen en inkopers)?
Dan profiteert u van het speciale tarief:

€ 200,- per masterclass
€ 750,- voor de volledige actualiteitenreeks van 4 masterclasses (€ 50,- korting)

Punten
2 PO opleidingspunten voor de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) 
2 PWO

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heeft u nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.