Actuele ontwikkelingen in het straf(proces)recht

Niveau
Totale lesduur

Bekijk ook ons uitgebreide incompanyaanbod: verschillende cursussen en vele expertises op meerdere rechtsgebieden van onze topdocenten. Exploreer de diverse mogelijkheden op onze site www.vula.nl   

Beschrijving

Cursus actuele ontwikkelingen in het straf(proces)recht - 16 mei 2017

Van actualiteit naar uw eigen strafrechtspraktijk

De ontwikkelingen op het terrein van het straf- en strafprocesrecht gaan snel. Rechtspraak en wetgeving zijn constant in beweging. Deze cursus biedt u de gelegenheid om in één cursusdagdeel kennis te nemen van de actuele stand van zaken op het terrein van het materiële strafrecht, het strafprocesrecht alsook het sanctierecht. De belangrijkste arresten worden op een rij gezet, samengevat en van deskundig commentaar voorzien. Ook wordt, voor zover relevant, ingegaan op recente wetswijzigingen en rechtspraak van het EHRM. De vraag welke concrete thema’s in deze cursus aan de…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Bekijk ook ons uitgebreide incompanyaanbod: verschillende cursussen en vele expertises op meerdere rechtsgebieden van onze topdocenten. Exploreer de diverse mogelijkheden op onze site www.vula.nl   

Cursus actuele ontwikkelingen in het straf(proces)recht - 16 mei 2017

Van actualiteit naar uw eigen strafrechtspraktijk

De ontwikkelingen op het terrein van het straf- en strafprocesrecht gaan snel. Rechtspraak en wetgeving zijn constant in beweging. Deze cursus biedt u de gelegenheid om in één cursusdagdeel kennis te nemen van de actuele stand van zaken op het terrein van het materiële strafrecht, het strafprocesrecht alsook het sanctierecht. De belangrijkste arresten worden op een rij gezet, samengevat en van deskundig commentaar voorzien. Ook wordt, voor zover relevant, ingegaan op recente wetswijzigingen en rechtspraak van het EHRM. De vraag welke concrete thema’s in deze cursus aan de orde komen is vanzelfsprekend afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen. Naar alle waarschijnlijkheid zal in ieder geval ruim aandacht worden besteed aan leerstukken als medeplegen, voorbedachte raad, noodweer, vormverzuimen, verschoningsrecht, beklag, levenslange gevangenisstraf en dadelijke tenuitvoerlegging

Leerdoel
Deze actualiteitencursus heeft tot doel een overzicht te bieden van actuele thema’s binnen rechtspraak en wetgeving op het terrein van het strafrecht. Daarbij streven de docenten ernaar om aansluiting te zoeken bij de praktijk. Bij hun selectie van onderwerpen en uitspraken hebben de docenten zich steevast de vragen gesteld: ‘wat kan de praktijkjurist met dit arrest of deze wetswijziging?’ en ‘hoe kan dit op de meest effectieve wijze worden verwerkt in bijvoorbeeld een pleidooi of requisitoir?’. Zodoende wordt niet alleen de inhoud van de actualiteiten weergegeven, maar worden ook uitdrukkelijk aanknopingspunten geboden voor de beste praktische omgang daarmee.

Programma
12.30-13.00 uur: Ontvangst met koffie, thee en lunch.
13.00-17.30 uur: College, het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Cursusleiding
Mr. dr. Marjolein Cupido, universitair docent bij de afdeling Strafrecht en Criminologie, fellow Center for International Criminal Justice.

Docenten
Mr. dr. Marjolein Cupido, voornoemd
Mr. Rob ter Haar, docent straf(proces)recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam
Mr. dr. Sonja Meijer, universitair docent straf- en strafprocesrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Datum
Dinsdag 16 mei 2017.

Locatie
Hoofdgebouw VU, De Boelelaan 1105 in Amsterdam (op de Zuidas).
Zaal: Agora 3.

Doelgroep
Advocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij de overheid, leden van de rechterlijke macht of het OM en andere academische juristen.
De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.

Niveau
Verdieping (redelijke basiskennis vereist)

Waardering
In het cursusjaar 2014-2015 beoordeelden de deelnemers deze cursus en de docent gemiddeld met een 8,6.

Prijs
€ 405,- inclusief cursusmateriaal, consumpties en lunch. Leden van de NVSA krijgen 10% korting op deze cursus. Wilt u in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier aangeven dat u lid bent van de NVSA. 

Punten
NOvA 4 PO

Er zijn nog geen ervaringen. Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneren wij € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?