Huwelijksvermogensrecht IPR** , Personen- en familierecht

Startdatum en plaats
Logo van Sdu Opleidingen & Events

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Utrecht
19 nov. 2018

Beschrijving

Bestemd voor advocaten en (kandidaat-)notarissen


Steeds vaker worden Nederlandse advocaten geconfronteerd met internationale, strafrechtelijke, financiële of familierechtelijke gevallen. Een Nederlandse man is in Las Vegas getrouwd maar dit huwelijk hebben partijen niet geregistreerd in Nederland. Moet hij in Nederland gaan scheiden als hij met iemand anders wil trouwen? Als een Turks stel in Nederland gaat trouwen, welk recht beheerst hun huwelijksvermogensrecht? Kunnen zij een rechtskeuze uitbrengen? Kan dit ook nadat de echtscheiding al is ingeschreven? Wanneer mag de Nederlandse rechter oordelen over een gezagskwestie? Als een buitenlandse vader in Nederland een kind erkend heeft, onde…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Bestemd voor advocaten en (kandidaat-)notarissen


Steeds vaker worden Nederlandse advocaten geconfronteerd met internationale, strafrechtelijke, financiële of familierechtelijke gevallen. Een Nederlandse man is in Las Vegas getrouwd maar dit huwelijk hebben partijen niet geregistreerd in Nederland. Moet hij in Nederland gaan scheiden als hij met iemand anders wil trouwen? Als een Turks stel in Nederland gaat trouwen, welk recht beheerst hun huwelijksvermogensrecht? Kunnen zij een rechtskeuze uitbrengen? Kan dit ook nadat de echtscheiding al is ingeschreven? Wanneer mag de Nederlandse rechter oordelen over een gezagskwestie? Als een buitenlandse vader in Nederland een kind erkend heeft, onder welke omstandigheden verkrijgt hij automatisch het ouderlijk gezag?

 

Advocaten worden vaak met deze niet dagelijkse vragen geconfronteerd. Dit brengt met zich dat advocaten vaak veel tijd kwijt zijn aan het opnieuw inlezen in de algemene uitgangspunten en begrippen van het ipr. Voor deze professionals is deze cursus ideaal!

 

 

 

 

 

 

 

Er zijn nog geen ervaringen. Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)