Actualiteiten Personen- en familierecht

Niveau
Tijdsduur
Logo van CPO (Radboud Universiteit)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Doelgroep: Advocaten, (kandidaat-)notarissen en leden van de rechterlijke macht

In deze actualiteitencursus wordt aandacht besteed aan recente jurisprudentie en nieuwe wetgeving op het gebied van relatievermogensrecht (huwelijks-, partnerschaps- en samenlevingsvermogensrecht), scheidingsrecht, afstammings- en adoptierecht, gezags- en omgangsrecht, alsmede curatele, meerderjarigenbewind en mentorschap. Wetswijzigingen op andere deelgebieden van het personen- en familierecht, zoals elektronische dienstverlening burgerlijke stand, verdere gelijkstelling van geregistreerd partnerschap met huwelijk en tegengaan huwelijksdwang, worden eveneens behandeld. De belangrijkste actualiteiten liggen op h…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Doelgroep: Advocaten, (kandidaat-)notarissen en leden van de rechterlijke macht

In deze actualiteitencursus wordt aandacht besteed aan recente jurisprudentie en nieuwe wetgeving op het gebied van relatievermogensrecht (huwelijks-, partnerschaps- en samenlevingsvermogensrecht), scheidingsrecht, afstammings- en adoptierecht, gezags- en omgangsrecht, alsmede curatele, meerderjarigenbewind en mentorschap. Wetswijzigingen op andere deelgebieden van het personen- en familierecht, zoals elektronische dienstverlening burgerlijke stand, verdere gelijkstelling van geregistreerd partnerschap met huwelijk en tegengaan huwelijksdwang, worden eveneens behandeld. De belangrijkste actualiteiten liggen op het gebied van het huwelijksvermogensrecht (initiatiefwetsvoorstel Berndsen-Jansen, Recourt en Van Oosten ter beperking van de omvang van de wettelijke gemeenschap van goederen) en op het gebied van het partneralimentatierecht (initiatiefwetsvoorstel Van der Steur, Recourt en Berndsen-Jansen tot wijziging van de grondslag, de berekeningsmethode en de duur van de partneralimentatie). Deze actualiteiten krijgen dan ook gepaste aandacht, afhankelijk van de voortgang van het wetgevingsproces. 

Docent
Prof. mr. A.J.M. Nuytinck, hoogleraar Burgerlijk recht, in het bijzonder Personen- en familierecht, Centrum voor Notarieel Recht, Radboud Universiteit, tevens hoogleraar Privaatrecht, in het bijzonder personen-, familie- en erfrecht, Erasmus Universiteit Rotterdam, lid Staatscommissie Herijking Ouderschap, en adviseur initiatiefnemers wetsvoorstel 33987 inzake beperking omvang wettelijke gemeenschap van goederen.

Programma
13.00 - 13.30 uur Ontvangst en registratie
13.30 - 15.30 uur Cursus
15.30 - 16.00 uur Pauze
16.00 - 18.00 uur Cursus

Punten: 4 PO-punten NOvA en KNB

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heeft u nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.