Opleiding Specialist Arbeidsrecht kennismaking- post-HBO/WO-niveau (Juridisch, HR)

Type product
Niveau
Logo van an-i.nl
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,2 an-i.nl heeft een gemiddelde beoordeling van 9,2 (uit 15 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Voorbeeld van het juridische lesmateriaal van onze opleiding Specialist Arbeidsrecht!

Op deze manier krijgt u een indruk van onze opleiding.

Arbeidsrecht is een veelzijdig vakgebied, dat veel verder gaat dan het toepassen van regels. Deze vraagstukken zijn complex, de belangen zijn groot en het menselijke aspect is altijd aanwezig. Het gaat er om deze complexe vraagstukken strategisch op te lossen en tactvol te brengen.

De opleidingen in het arbeidsrecht laten zich vergelijken met het behalen van een rijbewijs. Bijna alle opleidingen die aangeboden worden, zien op het behalen van het theorie-examen. De opleiding Specialist Arbeidsrecht is geheel anders, want wij laten u "achter het stuur …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Voorbeeld van het juridische lesmateriaal van onze opleiding Specialist Arbeidsrecht!

Op deze manier krijgt u een indruk van onze opleiding.

Arbeidsrecht is een veelzijdig vakgebied, dat veel verder gaat dan het toepassen van regels. Deze vraagstukken zijn complex, de belangen zijn groot en het menselijke aspect is altijd aanwezig. Het gaat er om deze complexe vraagstukken strategisch op te lossen en tactvol te brengen.

De opleidingen in het arbeidsrecht laten zich vergelijken met het behalen van een rijbewijs. Bijna alle opleidingen die aangeboden worden, zien op het behalen van het theorie-examen. De opleiding Specialist Arbeidsrecht is geheel anders, want wij laten u "achter het stuur plaatsnemen". U werkt met echte praktijksituaties, waarmee u leert omgaan, bijvoorbeeld door waterdichte brieven te leren schrijven.

Doelgroep

Deze opleiding is opgezet voor een ieder die zich grondig wil specialiseren in het arbeidsrecht en de laatste ontwikkelingen wil beheersen. Een opleiding op post-HBO/WO, opgezet voor onder andere P&O-ers, accountants, mediators, arbo-artsen, leden van de ondernemingsraad en salarisadministrateurs.

Schriftelijke opleiding met eindexamen

Deze opleiding bestaat uit:

 • 8 modules. In deze modules zijn bij de vele praktijkvoorbeelden vragen verwerkt, waaronder opdrachten om brieven te schrijven. Uw antwoorden stuurt u op, waarna u uw behandeling met cijfer ontvangt. De studietijd voor dit schriftelijke deel bedraagt in totaal ± 128 uur. Denk aan één dagdeel van 4 uur per week, opdat u iedere maand één module kunt afronden.
 • Naar keuze te combineren met 3 Cursusdagen Strategisch Arbeidsrecht. U kunt er voor kiezen om de Opleiding Specialist Arbeidsrecht samen met de 3 Cursusdagen Strategisch Arbeidsrecht te volgen in het totaalpakket! Tijdens deze dagen worden 3 onderwerpen in het ontslagrecht in groepsverband nader behandeld. De kosten voor het pakket van de opleiding met de 3 cursusdagen bedragen € 1.995,00.
 • Afsluitend eindexamen. Na het afronden van alle 8 modules, volgt een schriftelijk examen, waarvoor u zelf de dag reserveert. Het gaat om een 2 uur durend schriftelijk online examen gevolgd door een mondeling telefonisch examen van een uur.

Een belangrijk deel van de opleiding verloopt schriftelijk, met als groot voordeel dat u zelf studietijd en startmoment kunt bepalen. Het is echter wel mede onze zorg dat u goed ondersteund en gemotiveerd de eindstreep haalt.

Wat kunt u van ons verwachten? 

- Begeleiding door een specialist.  U krijgt een vast aanspreekpunt, die u in het inleidende gesprek adviezen geeft en samen met u een planning bespreekt. De specialist van artec neval   heeft minimaal 10 jaar proceservaring bij rechtbanken, naast een eerstegraads lesbevoegdheid. U kunt degene tussentijds altijd per mail en telefonisch benaderen. Uw antwoorden en brieven worden gedetailleerd van commentaar voorzien, naast het bijhouden van uw planning. Mocht degene enige tijd niets van u vernemen, dan zal degene zelf met u contact opnemen.

- Exclusieve website. De modules en de website vormen een geïntegreerd geheel. Naast een ongekende bron aan informatie, worden daardoor ook de complexe vragen helder en overzichtelijk. Als cursist krijgt u toegang tot een exclusief deel op onze website. Hier vindt u onder andere de speciaal voor cursisten ontwikkelde schrijfwijzer, het proefexamen en een forum met artikelen van onze specialisten, maar hier kunt u zelf ook cases plaatsen.

- Bundel arbeidswetgeving. Voor het optimaal kunnen toepassen van de actuele wet- en regelgeving krijgt u van ons de meest recente bundel arbeidswetgeving. Hierin staan alle relevante wetten, waarmee u tijdens de opleiding kunt werken.

- Gratis module Arbeidsprocesrecht. Veel motivatie zal u halen uit de studiedag met training in actualiteiten, na het afronden van de eerste 4 modules. Op die dag ontmoet u ook uw begeleider en medecursisten. Slaagt u er in om binnen de afgesproken planning de 8 modules af te ronden, dan krijgt u van ons een gratis module Arbeidsprocesrecht. Daarin leren wij u o.a. om uit een dossier, zelf een verweerschrift te schrijven in een ontbindingsprocedure bij de rechter.

Programma

De 8 modules van de Opleiding Specialist Arbeidsrecht:

 • Arbeidsovereenkomst en andere contracten:
  Aangaan arbeidsovereenkomst, overeenkomst van opdracht en aanneming van werk, uitzendrelatie, fictieve arbeidsovereenkomst, werving & selectie, afroepkrachten, min-max-uren-contract, stukwerk, etc.
 • Inhoud arbeidsovereenkomst:
  Contract voor (on)bepaalde tijd, projectcontract, concurrentiebeding, proeftijd, nevenwerkzaamheden, geheimhouding, boete, geen werk / geen loon, etc.
 • Collectief arbeidsrecht:
  Medezeggenschap (OR en PV), arbeidsomstandigheden, arbeidstijden, staking, overgang onderneming, overname contract, etc.
 • Loon, vakantie, verlof en pensioen:
  Primaire- en secundaire voorwaarden, prestatiebeloning, loonvordering, opbouw/opname vakantie, recht op verlof, pensioen, etc.
 • Misdragingen en disciplinaire maatregelen:
  Schorsing, waarschuwing, disfunctioneren, degradatie, dossieropbouw (verslaglegging), verlagen loon, non-actiefstelling, onderzoek en overleg, etc.
 • Ziekte:
  Rechten en plichten bij ziekte, structureel functioneel beperkt, plan van aanpak, re-integratie (plan), WIA, passende arbeid, GDBM, STECR, ziekte en ontslag, risico-drager, etc.
 • Veranderingen:
  Wijziging functie, werkzaamheden en/of vestigingsplaats, reorganisatie, afstoten onderdelen, collectief ontslag, sociaal plan en werktijdverkorting, etc.
 • Ontslag:
  Einde contract voor bepaalde tijd, ontslag op staande voet, ontbinding door kantonrechter, UWV-ontslag, werkloosheid, vaststellingsovereenkomst, ontbindende voorwaarden, etc.

De opleiding wordt afgerond met een examen, wat eerst online wordt gehouden en daarop telefonisch mondeling wordt behandeld.

Prijs

De kosten van de opleiding bedragen € 1295,00 (vrij van BTW) Dit betreft de opleiding zonder de 3 cursusdagen Strategisch Arbeidsrecht. Wij kunnen deze opleiding vrij van BTW aanbieden, nu ons opleidingsinstituut erkend is door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

U ontvangt daarvoor de opleiding in 8 modules met de bundel Arbeidswetgeving, toegang tot de cursistensite en het afsluitend eindexamen.

Diploma

Na het voltooien van de modules en het halen van het eindexamen, ontvangt u het diploma Specialist Arbeidsrecht van an-i.  Daarin staan uw resultaten van de modules en uw examen. Het diploma is een waardevol bewijs gebleken voor een grondige specialisatie in het arbeidsrecht. Mocht u het eindexamen niet halen of kiest u ervoor het examen niet te maken, dan krijgt u op grond van 8 modules het certificaat Specialist Arbeidsrecht.

Op uw CV kunt u vermelden:

“ Opleiding Specialist Arbeidsrecht, middels opleiding gevolgd bij AN-i (CRKBO en MfN-erkend)”.

Wij leren u het arbeidsrecht effectief toe te passen door strategisch en tactvol te werken. U ziet meer mogelijkheden, u hoort de verschillen en u kunt zich inleven. Deze vaardigheden krijgt u alleen door te doen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heeft u nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.